Paard Visie logo

Alles over paarden en paardrijden

Search
Close this search box.

Paardenstalling

Bij Paard Visie lees je alles over paardenstalling. Van de eisen die gesteld worden aan de afmeting van een box tot de keuzes die je moet overwegen als je op zoek bent naar een pensionstal.

Meest recente blogs

Stalling

Kant en klare paardenstallen - PaardVisie.nl
Overig

Kant en klare paardenstallen

Kant-en-klare paardenstallen zijn populair bij paardeneigenaren omdat ze snel en gemakkelijk te installeren zijn. In tegenstelling tot traditionele stallen die op maat worden gebouwd, worden

Lees verder »
Paardenstal - PaardVisie
Stalling

Paardenstal

Paardenstallen zijn al eeuwenlang een belangrijk onderdeel van de paardenhouderij. Of je nu een professionele stal runt of een paard als hobby hebt, een goede

Lees verder »
Paardenboxen - PaardVisie.nl
Stalling

Paardenboxen

Paardenboxen zijn een essentieel onderdeel van een stal en vormen de thuisbasis voor paarden. Het is daarom belangrijk om te weten waar je op moet

Lees verder »
Stapmolen paard
Manege

Stapmolen

Stapmolen paarden Op veel pension- en trainingstallen worden paarden regelmatig in de stapmolen gezet. Het fijne aan een stapmolen is dat de paarden beweging krijgen

Lees verder »

Meest recente blogs

Paardentherapie - Blog PaardVisie.nl
Overig

Paardentherapie

Paardentherapie, ook wel bekend als equine-assisted therapy, is een vorm van therapie waarbij paarden worden gebruikt om mensen te helpen hun fysieke, emotionele, cognitieve en

Lees verder »
Kant en klare paardenstallen - PaardVisie.nl
Overig

Kant en klare paardenstallen

Kant-en-klare paardenstallen zijn populair bij paardeneigenaren omdat ze snel en gemakkelijk te installeren zijn. In tegenstelling tot traditionele stallen die op maat worden gebouwd, worden

Lees verder »
Verzorg paard - PaardVisie blog verzorgpaard
Manege

Verzorg paard

Veel paardenliefhebbers zouden graag een eigen paard hebben. Helaas is het kopen en onderhouden van een paard erg kostbaar, daarom kan het verzorgen van een

Lees verder »

Paardenstalling

Er is enorm veel informatie beschikbaar over paardenstalling. Zo zijn er bijvoorbeeld wettelijke eisen over de minimale afmeting van een paardenbox maar er zijn ook heel veel voorkeuren of wensen die jij als paardeneigenaar kan hebben over een goede stalling. Misschien wil je graag een full-service pensionstal met allerlei faciliteiten zoals een ruime binnenrijbaan, gedraineerde buitenbaan, stapmolen of trainingsmolen, een paardensolarium, weidegang en luxe poetsplaatsen en wasplaatsen. Of ben je je juist blij als je je paard kan stallen bij een boer.

Voor alle soorten stalling die er zijn zijn er verschillende vragen die je kunt stellen. Wat kost het om een paard te stallen? Hoe groot moet een paardenstal zijn? Waar kan je je paard stallen? Waar vind je een paardenstalling in jouw omgeving? Wat kost paardenstalling per maand? Wat kost weidegang paard? Wat kost een paard in pension? In de verschillende artikelen op onze site proberen we al deze vragen te beantwoorden!

We vertellen je ook graag meer over paardenstalling gezocht, paardenstalling te huur, paardenstalling prijzen, pensionstalling paard, pensionstal pony, privé stalling paarden en stalling en weidegang aangeboden. Is er nog informatie die je mist op onze site? Neem contact met ons op en we proberen onze informatie aan te vullen!

Hoe kies je de juiste paardenstalling?

Paardenstalling is een belangrijk aspect van het houden van paarden. Als paardeneigenaar wil je dat je paard een veilige en comfortabele omgeving heeft om in te verblijven. Er zijn verschillende soorten paardenstallen beschikbaar en het kiezen van de juiste kan een uitdaging zijn. In deze blog bespreken we enkele belangrijke factoren waarmee je rekening moet houden bij het kiezen van de juiste paardenstalling voor jouw paard.

Locatie

De locatie van de paardenstalling is een belangrijke factor om te overwegen. Als je je paard vaak wilt bezoeken, is het handig als de stal dicht bij huis is. Het kan ook handig zijn om een stal te kiezen die dicht bij andere voorzieningen zoals dierenartsen en hoefsmeden ligt. Dit kan het gemakkelijker maken om snel medische hulp te krijgen als dat nodig is.

Faciliteiten

Het is belangrijk om te weten welke faciliteiten beschikbaar zijn in de paardenstalling. Sommige stallen bieden bijvoorbeeld overdekte rijbakken of trainingsfaciliteiten. Andere stallen hebben misschien een zadelkamer waar je je paardenspullen kunt opslaan. Zorg ervoor dat de faciliteiten aansluiten bij jouw behoeften en die van je paard.

Veiligheid

Veiligheid is een van de belangrijkste factoren bij het kiezen van een paardenstalling. Het is belangrijk om te weten hoe veilig de stal is voor je paard. Kijk bijvoorbeeld of de stal voldoende verlicht is en of er veiligheidsmaatregelen zijn zoals brandblussers en rookmelders. Daarnaast moet je erop letten of de stal schoon is en of er voldoende ventilatie is.

Voeding en verzorging

Het is belangrijk om te weten hoe de paarden in de stal worden gevoerd en verzorgd. Sommige stallen bieden bijvoorbeeld alleen hooi en water, terwijl andere stallen ook krachtvoer en supplementen aanbieden. Daarnaast is het belangrijk om te weten hoe vaak de stallen worden schoongemaakt en hoe de paarden worden verzorgd als ze ziek worden.

Prijs

De prijs van de paardenstalling is natuurlijk ook een belangrijke factor om rekening mee te houden. Bedenk vooraf wat je budget is en zoek stallen die binnen dat budget passen. Houd er rekening mee dat de prijs van een stal niet altijd de enige factor is die van belang is. Soms is het de moeite waard om iets meer te betalen voor een stal met betere faciliteiten of veiligheidsmaatregelen.

Soorten paardenstalling

Er zijn verschillende soorten paardenstallingen beschikbaar. Hieronder bespreken we enkele van de meest voorkomende soorten.

Binnenstalling

Een binnenstalling is een stal waarin het paard voornamelijk binnen staat. Deze stallen bieden bescherming tegen weersomstandigheden en bieden vaak betere veiligheidsmaatregelen. Binnenstallingen kunnen duurder zijn dan andere soorten stallen vanwege de extra faciliteiten en zorg die ze bieden.

Buitenstalling

Een buitenstalling is een stal waarin het paard voornamelijk buiten staat. Dit type stal is meestal minder duur dan een binnenstalling, maar biedt minder bescherming tegen weersomstandigheden. Paarden in een buitenstalling hebben vaak meer bewegingsvrijheid en de mogelijkheid om meer tijd buiten door te brengen, wat goed kan zijn voor hun gezondheid.

Paddockstalling

Een paddockstalling is een combinatie van een binnenstalling en een buitenstalling. Het paard heeft de mogelijkheid om binnen te staan in een stal en naar buiten te gaan naar een aangrenzende paddock. Dit type stal biedt een goede balans tussen bescherming en bewegingsvrijheid en is vaak een goede keuze voor paarden die niet langdurig buiten kunnen blijven.

Weidegang

Weidegang is de meest natuurlijke manier van paardenstalling. Paarden grazen op een weiland en hebben veel bewegingsvrijheid. Dit type stalling kan echter ook risico’s met zich meebrengen, zoals het risico dat het paard ontsnapt of ziek wordt door het eten van giftige planten. Als je ervoor kiest om je paard op een weiland te laten grazen, is het belangrijk om te weten welke risico’s er zijn en hoe je deze kunt minimaliseren.