Paard Visie logo

Alles over paarden en paardrijden

Search
Close this search box.

Imaverol paard

Inhoudsopgave

Imaverol is een veelgebruikt antischimmelmiddel dat wordt gebruikt voor de behandeling van schimmelinfecties bij paarden. Het actieve ingrediënt in Imaverol is enilconazol, dat effectief is tegen een breed scala aan schimmels die bij paarden voorkomen. In dit artikel kom je meer te weten over Imaverol paard, hoe het wordt gebruikt om schimmelinfecties bij paarden te behandelen en hoe je je paard kunt wassen met Imaverol.

Wat is Imaverol paard?

Imaverol paard is een antischimmelmedicijn dat wordt gebruikt voor de behandeling van schimmelinfecties bij paarden. Het actieve ingrediënt in Imaverol is enilconazol, dat schimmelinfecties bestrijdt door de celwand van de schimmel te beschadigen en zo de groei ervan te remmen. Imaverol is effectief tegen een breed scala aan schimmels die bij paarden voorkomen, zoals ringworm en dermatofytose.

Imaverol wordt meestal voorgeschreven door een dierenarts en is verkrijgbaar als een concentraat dat moet worden verdund in water voordat het op het paard wordt aangebracht. Het medicijn wordt meestal topisch aangebracht, wat betekent dat het rechtstreeks op de huid van het paard wordt aangebracht.

Hoe was ik mijn paard met Imaverol?

Het wassen van je paard met Imaverol is een effectieve manier om schimmelinfecties te behandelen en te voorkomen. Hieronder vind je een stapsgewijze handleiding voor het wassen van je paard met Imaverol:

Stap 1: Verzamel de benodigdheden

Je hebt de volgende benodigdheden nodig om je paard met Imaverol te wassen:

Imaverol concentraat

Emmer

Meetbeker

Handschoenen

Spons

Handdoek

Stap 2: Maak de oplossing

Meng het Imaverol concentraat volgens de aanbevolen verdunning, meestal is dit 1 deel Imaverol op 50 delen water. Raadpleeg de instructies op de verpakking voor de exacte verdunning.

Stap 3: Trek handschoenen aan

Het is belangrijk om handschoenen te dragen bij het werken met Imaverol, omdat het medicijn giftig kan zijn bij contact met de huid.

Stap 4: Maak het paard nat

Maak het paard nat met water en zorg ervoor dat alle delen van het lichaam nat zijn.

Stap 5: Breng de oplossing aan

Breng de oplossing aan op de huid van het paard met behulp van een spons. Zorg ervoor dat je alle delen van het lichaam van het paard bedekt, inclusief de benen, buik en borst. Schimmel breidt zich gemakkelijk uit, dus vaak zijn zelfs delen waar je nog geen schimmel ziet wel al besmet. Daarom is het van belang om de paardenhuid ruim om de zichtbare schimmelplekken heen te wassen.

Stap 6: Laat de oplossing inwerken

Laat de oplossing gedurende ten minste 10 minuten op de huid van het paard inwerken. De exacte inwerkingstijd voor het middel wat jij gebruikt is te vinden op de verpakking.

Stap 7: Spoel het paard af

Spoel het paard grondig af met schoon water om alle resten van de oplossing te verwijderen.

Stap 8: Droog het paard af

Droog het paard af met een handdoek of laat hem op natuurlijke wijze drogen in een droge en warme omgeving.

Stap 9: Herhaal indien nodig

Herhaal de behandeling indien nodig, afhankelijk van de ernst van de schimmelinfectie en de aanbevelingen van de dierenarts.

Tips voor het gebruik van Imaverol bij paarden

Volg altijd de instructies van de dierenarts en de fabrikant bij het gebruik van Imaverol bij paarden.

Gebruik handschoenen en vermijd contact met de huid en ogen bij het werken met Imaverol.

Zorg ervoor dat het paard volledig nat is voordat je de oplossing aanbrengt om ervoor te zorgen dat de oplossing goed wordt verdeeld over het lichaam van het paard.

Laat de oplossing gedurende de aanbevolen tijd inwerken voordat je het paard afspoelt om ervoor te zorgen dat de oplossing effectief is tegen de schimmel.

Gebruik Imaverol niet op open wonden of beschadigde huid van het paard.

Bewaar Imaverol op een koele, droge plaats en buiten het bereik van kinderen en huisdieren.

Conclusie

Imaverol is een effectief antischimmelmiddel dat wordt gebruikt voor de behandeling van schimmelinfecties bij paarden. Het wordt meestal topisch aangebracht op de huid van het paard en moet worden verdund voordat het wordt gebruikt. Door je paard regelmatig te wassen met Imaverol, kun je schimmelinfecties voorkomen en behandelen. Het is echter belangrijk om altijd de instructies van de dierenarts en de fabrikant op te volgen bij het gebruik van Imaverol en de nodige veiligheidsmaatregelen te nemen om ervoor te zorgen dat het medicijn veilig wordt gebruikt.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Tumblr
Print

Meest recente blogs

Paardensport ontdek je bij PaardVisie.nl
Paardrijles

Paardensport

Paardensport is een tak van sport waarbij mens en paard als team samenwerken om verschillende disciplines te voltooien. Of het nu gaat om springen, dressuur,

Lees verder »
Paardentherapie - Blog PaardVisie.nl
Overig

Paardentherapie

Paardentherapie, ook wel bekend als equine-assisted therapy, is een vorm van therapie waarbij paarden worden gebruikt om mensen te helpen hun fysieke, emotionele, cognitieve en

Lees verder »
Kant en klare paardenstallen - PaardVisie.nl
Overig

Kant en klare paardenstallen

Kant-en-klare paardenstallen zijn populair bij paardeneigenaren omdat ze snel en gemakkelijk te installeren zijn. In tegenstelling tot traditionele stallen die op maat worden gebouwd, worden

Lees verder »
Verzorg paard - PaardVisie blog verzorgpaard
Manege

Verzorg paard

Veel paardenliefhebbers zouden graag een eigen paard hebben. Helaas is het kopen en onderhouden van een paard erg kostbaar, daarom kan het verzorgen van een

Lees verder »
Paarden werk - Geld mee te verdienen - PaardVisie.nl
Overig

Paardenwerk

Paarden worden al duizenden jaren door mensen gebruikt voor verschillende doeleinden. Van transportmiddel tot sportbeoefening, deze mooie dieren hebben vele talenten en toepassingen. Als je

Lees verder »
Paardenhandelaar - PaardVisie Blog
Manege

Paardenhandelaar

Een paardenhandelaar houdt zich bezig met het kopen en verkopen van paarden. Sommige handelaren houden zich daarnaast ook bezig met de fokkerij of met de

Lees verder »
Paardennieuws als eerst bij PaardVisie.nl
Overig

Paardennieuws

Als paardenliefhebber wil je altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws en de nieuwste ontwikkelingen in de paardenwereld. Of het nu gaat om

Lees verder »